Nestašica “kravica“

Bez autora
Sep 27 2010

U prodavnicama širom Srbije primetno je da na rafovima nema dovoljno mleka. To je posebno izraženo kod kratkotrajnog, dnevnog mleka, koje je u pojedinim trgovinama moguće pazariti isključivo u ranim jutarnjim satima, dok dugotrajnog uglavnom ima i tokom celog dana. Razlog za ovakvu sliku su znatno umanjene isporuke mleka koje poslednjih dana stižu do radnji. Ipak, dok, na jednoj strani, proizvođači i prometnici ističu da posluju uobičajeno, drugi ukazuju da jednostavno vlada nestašica mleka na tržištu. Sirovog mleka još nema dovoljno, deficit je i dalje aktuelan i, kao što smo ranije najavljivali, očekivali smo stabilizaciju do decembra, a nadamo se stabilizaciji tokom oktobra. Prema prvim utiscima, potrošači izgleda najviše primećuju smanjenu isporuku „Imlekovih“ proizvoda, jer su zbog kvaliteta na njih navikli.

Nestašica “kravica“U prodavnicama širom Srbije primetno je da na rafovima nema dovoljno mleka.

To je posebno izraženo kod kratkotrajnog, dnevnog mleka, koje je u pojedinim trgovinama moguće pazariti isključivo u ranim jutarnjim satima, dok dugotrajnog uglavnom ima i tokom celog dana.

Razlog za ovakvu sliku su znatno umanjene isporuke mleka koje poslednjih dana stižu do radnji. Ipak, dok, na jednoj strani, proizvođači i prometnici ističu da posluju uobičajeno, drugi ukazuju da jednostavno vlada nestašica mleka na tržištu.

- Sirovog mleka još nema dovoljno, deficit je i dalje aktuelan i, kao što smo ranije najavljivali, očekivali smo stabilizaciju do decembra, a nadamo se stabilizaciji tokom oktobra - kaže Nevena Veselinović, pi-ar kompanije „Imlek“.

Veselinovićeva dodaje da prema prvim utiscima, potrošači izgleda najviše primećuju smanjenu isporuku „Imlekovih“ proizvoda, jer su zbog kvaliteta na njih navikli.

- „Delta Maksi“ dobija manje količine mleka od onih koje su potrebne - rekla je Vesna Žabić, pi-ar ove prodajne mreže.

- Situacija sa snabdevanjem mlekom se malo poboljšala u odnosu na prethodni period, dok je snabdevanje kiselomlečnim proizvodima uobičajeno.

I u trgovinama „Idee“ situacija je nepromenjena, a kako kažu, i dalje dobijaju od dobavljača manje količine mleka od poručenih.

Ipak, pojedine mlekare i trgovine rade bez teškoća.

- Poslujemo uobičajeno, nismo ni u jednom tenutku smanjili isporuke - kaže Zoran Matić, generalni direktor Šabačke mlekare.

- Sada je povećana tražnja za našim proizvodima, jer su drugi dobavljači smanjili svoje isporuke. Snabdevamo sve vodeće trgovinske lance.

U lancu SOS marketa snabdevenost mlekom je uredna, a u prodaju stižu redovne isporuke mleka.

- Mleka ima dovoljno tokom čitavog dana, i dnevnog i dugotrajnog - tvrdi Milena Radulović, pi-ar menadžer SOS marketinga.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik